Grăsimea în alimentație: recomandările Dr. Mihaela Bilic pentru sezonul rece
Pe măsură ce temperaturile scad, apetitul pentru alimente mai consistente crește. În pragul postului Crăciunului, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne îndeamnă să nu ne ferim de produsele din carne și de grăsimi.
Grăsimile Omega 3, esențiale pentru organism
Dr. Bilic subliniază importanța grăsimilor în regimul alimentar, în special pe cele Omega 3, care sunt esențiale și nu pot fi sintetizate de organismul uman. Aceste grăsimi sunt cel mai ușor asimilate din produsele de origine animală, cum ar fi peștele gras și gălbenușul de ou.
Reclamă
Carnea de porc, mai benefică decât cea de vită
Deși mulți oameni evită grăsimea animală, Dr. Bilic pune în evidență că grăsimea de porc este mai puțin saturată, asemănătoare cu acizii grași mononesaturați din uleiul de măsline. Astfel, recomandă consumul de carne de porc, chiar și cu un strop de grăsime.
Atenție la excesul de grăsime Omega 6
Medicul atrage atenția și asupra grăsimilor vegetale, mai ales asupra excesului de grăsime Omega 6, care este proinflamatoare. Sfatul său este să reducem consumul de ulei de floarea soarelui și să creștem aportul de Omega 3 din pește gras, ouă și carne de porc.
În concluzie, Dr. Mihaela Bilic ne îndeamnă să nu eliminăm grăsimile din alimentație, în special în sezonul rece, pentru că organismul nostru are nevoie de ele pentru a funcționa corespunzător.