Consumul regulat de iaurt reduce riscul de diabet de tip 2

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a anunțat că nu va obiecta la o afirmație a Danone North America conform căreia consumul regulat de iaurt ar putea reduce riscul de diabet de tip 2. Această informație va putea apărea pe etichetele produselor cu iaurt, cu condiția ca aceste mențiuni să nu inducă în eroare consumatorii.

Beneficiile iaurtului pentru sănătate

Iaurtul este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra sănătății, incluzând capacitatea de a restabili flora intestinală și de a introduce bacterii bune în alimentație. Nutriționiștii recomandă iaurtul ca parte a unei diete echilibrate, bogată în alimente pe bază de plante, proteine și lactate fermentate.

Sursă de calciu

Pe lângă beneficiile pentru flora intestinală, iaurtul este și o sursă excelentă de calciu. O cană de 245 grame de iaurt simplu conține 30% din doza zilnică recomandată de calciu, fiind de asemenea bogat în fosfor, potasiu și vitaminele B2 și B12. Nutriționiștii recomandă alegerea iaurturilor cu conținut scăzut de zahăr adăugat și ajustarea dulceții acestora prin adăugarea de miere sau fructe.